SportUtrecht wint Tour de Force Initiatiefprijs 2024

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:07-06-2024
Het initiatief 'Veilig leren fietsen in het verkeer voor leerlingen van het speciaal onderwijs' heeft de Tour de Force Initiatiefprijs 2024 gewonnen. Deze inzending van SportUtrecht ontving op 6 juni de meeste publieksstemmen op het Nationaal Fietscongres in Den Haag.

De Initiatiefprijs is bedoeld voor organisaties die samenwerken en goede initiatieven bedenken om het fietsen in Nederland verder te brengen. Tour de Force reikt al meer dan vijf jaar de jaarlijkse prijs uit op het Nationaal Fietscongres.

Het initiatief van SportUtrecht werd van de vijf genomineerden het beste gewaardeerd door de bezoekers van het Nationaal Fietscongres. De gedeelde tweede prijzen gingen naar Provincie Groningen met hun ‘Kinderfietsroutes’ en naar Vervoerregio Amsterdam met hun inzending ‘Kinderfietsenplan Amstelveen’.

Zelfstandig fietsen
Met de lesmethode ‘Veilig Fietsen in het Verkeer’ wil SportUtrecht de leerlingen in het speciaal onderwijs vrij, vol vertrouwen en veilig deel laten nemen aan het (fiets)verkeer met het oog op deelname aan het praktisch verkeersexamen. Het veilig leren fietsen in het verkeer biedt leerlingen op het speciaal onderwijs de kans om zelfstandig naar school, naar sport, naar vrienden en voor recreatie te fietsen. Juist voor deze doelgroep is dat belangrijk, aangezien er landelijk nog weinig voor hen wordt gedaan.

De prijs van 5.000 euro wordt ingezet voor het ontwikkelen van lessen in samenwerking met partners, gemeente Utrecht en scholen voor speciaal onderwijs. Eline Wessels nam namens SportUtrecht de cheque van €5.000 in ontvangst: "Het is mooi dat er aandacht is voor de doelgroep speciaal onderwijs. De pilot die we doen wordt goed ontvangen. Met deze prijs kunnen we heel veel!"

Esther van Garderen, voorzitter van de Fietsersbond, en Programmamanager Tour de Force Ronald de Haas reikten de prijs uit. Het viel hen op dat alle drie de winnaars mooi aansloten op het thema van het Nationaal Fietscongres 'Fiets en voel je vrij' en zich richten op een mooie en dezelfde doelgroep: kinderen en jongeren.
 
Kon je niet bij het Nationaal Fietscongres of de uitreiking van de Tour de Force Initiatiefprijs 2024 zijn? Ga dan hier terug in de tijd via de website van het Fietscongres.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

SportUtrecht wint Tour de Force Initiatiefprijs 2024

Scroll naar boven