September campagnemaand voor veilig fietsparkeren bij stations

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:31-08-2023
Om het fietsparkeren bij stations na de lange zomervakantie in goede banen te leiden hebben NS en gemeenten september uitgeroepen tot ‘posifiets-maand’. Fietsers worden in het zonnetje gezet en tegelijk gevraagd om hun fiets op de juiste en veilige manier te stallen.

De campagne ‘posifiets’ is in 2021 ontwikkeld door de gemeente Maastricht en Zuid Limburg Bereikbaar en zet in op vaker fietsen, veilig fietsen en veilig stallen. NS zet deze campagne nu in om de aandacht te vestigen op de juiste en veilige manier van stallen bij stations. Reizigers zetten hun fiets graag zo dicht mogelijk bij toegang tot de perrons neer, vaak op plaatsen waar dit niet mag. Dit beperkt de toegankelijkheid van de stations, onder andere voor slechtzienden of mensen met een kinderwagen, rollator of rolstoel.
 
Het gedachte is om reizigers op een positieve manier bewust te maken van een schone en veilige stationsomgeving en ze te wijzen op de aanwezige stallingsmogelijkheden bij het station. Staan fietsen desondanks hinderlijk in de weg, dan labelt de gemeente die en haalt ze uiteindelijk weg.


 
Onder andere Maastricht, Leeuwarden, Zwijdrecht, Goes en Eindhoven doen mee aan de ‘posifiets-september-maand’. NS wil de campagne landelijk op de kaart zetten en daagt ook andere gemeenten uit om hieraan deel te nemen.
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

September campagnemaand voor veilig fietsparkeren bij stations

Scroll naar boven