Rotondetest schaal 1 op 1

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:08-05-2013

Waar in Nederland de meeste verkeerskundige problemen worden onderzocht aan de hand van verkeersmodellen, kiest men in Engeland voor een andere aanpak om de ideale rotonde te ontwerpen. Men bouwde er één na op ware grootte.&Dat gebeurde in researchfaciliteit van het Transport Research Laboratory (TRL) in Berkshire in opdracht van de stad Londen. Die wil de rotonde op grote schaal invoeren als de proeven slagen.
Op het proefterrein zijn inmiddels vele honderden weggebruiker over de zogenaamde 'Dutch style' rotonde gereden. Er wordt speciaal gekeken hoe de interactie verloopt tussen fietser en automobilist bij het oprijden en afslaan van de rotonde en hoe markering daarbij een rol speelt. De proeven moeten duidelijk maken of de rotondes veilig genoeg zijn om te worden opgenomen in de richtlijnen van het Engelse ministerie van Transport.
Daarnaast onderzoekt TRL ook een aantal andere ontwikkelingen, die deels vanuit Nederland komen. Zo overweegt men laaggeplaatste verkeerslichten voor fietsers in te voeren. En ook kijkt men naar de mogelijkheid om fietsers te voorzien van RIFD-tags waarmee ze beter gesignaleerd kunnen worden door afslaande vrachtauto's.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Rotondetest schaal 1 op 1

No data found
Scroll naar boven