Quick Scan fietsbeleid voor Vlaamse gemeenten

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:20-03-2024
Vlaamse gemeenten kunnen hun eigen fietsbeleid tegen het licht houden met de Quick Scan die Fietsberaad Vlaanderen in samenwerking met andere partijen ontwikkelde. Na het invullen van een vragenlijst krijgen ze een document met de huidige positie van hun fietsbeleid en thema’s van ze in de toekomst aan kunnen werken.

De vragenlijst gaat in op onderwerpen rond vier thema’s: fietsbeleid, monitoring en organisatie, veilige en comfortabele infrastructuur en netwerken, fietsparkeren en begeleidende maatregelen, zoals campagnes. Per onderwerp kunnen vertegenwoordigers van Vlaamse gemeenten antwoorden in hoeverre ze iets met dit onderwerp doen. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer een uur en daarna krijgen de vertegenwoordigers het synthesedocument per mail opgestuurd, waarin ook links naar relevante documentatie zijn opgenomen, zoals de kennisbank van Fietsberaad Vlaanderen en het Handboek Sterk Fietsbeleid.
 
Als er voldoende vragenlijsten zijn ingevuld zal Fietsberaad Vlaanderen een statistische analyse uitvoeren op de geanonimiseerde resultaten. Gemeentes die liever niet willen dat hun ingevulde vragenlijst en synthesedocument hiervoor worden gebruikt kunnen vragen om hun gegevens te laten verwijderen.
 
 
Bron: Fietsberaad Vlaanderen
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Quick Scan fietsbeleid voor Vlaamse gemeenten

Scroll naar boven