Helmen voorkomen geen ong

Helmen voorkomen geen ongevallen. 
Met andere letsels kun je levenslang kreupel blijven. 
Fietsers met helm op nemen volgens onderzoek meer risico. 
Automobilisten halen fietsers met helm krapper in, volgens onderzoek. 
Kinderen die een helm op moeten fietsen minder. Jong geleerd is oud gedaan. 
Ook kinderen hebben tegenwoordig gebrek aan beweging. 
Gebrek aan beweging is een belangrijke oorzaak van o.a. obesitas, diabetes en hartkwalen. Dodelijke kwalen, die tevens veel levenskwaliteit kosten.
in Nieuw Zeeland daalde het fietsers met eenderde na invoering van een helmplicht.  Het aantal hersenletsels onder fietsers daalde niet.
Elke verkeersslachtoffer is er een teveel. Ik wil ook 0 verkeersdoden. Maar niet door het fietsen te verminderen. 
Voor verkeersgezondheid zijn fietshelmen de laatste keus. Helaas makkelijk aan kinderen op te dringen. 
Minder auto's. Lagere snelheid. Routes om het dorp heen ipv dwas door het centrum. Airbags aan de buitenkant bij de voorruit. Effectiever,  maar helaas lastiger te regelen. 
 

Reacties

Helemaal eens met Ria. Die helm word je door de strot egdrukt. Hier in Zeeland hebben ze alle scholen destijds helmen uitgedeeld bij de kinderen. Was een pilot. Maar ik zie nooit gen helmen meer bij de kinderen. Snap het wel. Het ding is een opstakel om ergens te stallen. En voelt ook niet fijn op je hoofd. Bovendien geeft het de illusie dat fietsen ofwel veilig is met de helm op of dat fietsen erg onveilig is en dus minder fietsen. Beide moet je niet willen. Lekker makkelijk scoren om verkeersveiligheid te 'verbeteren'. Maar verander eerst maar eens die abortusfietspaden in de stad. En overal die rotte paaltjes die zoveel ongelukken opleveren. Zelfs complete hekwerken worden er opgetuigd voor een enkele fietser in het landelijk gebied. Niemand vraag zich af of dat wel zinvol is. 
Scroll naar boven