Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Praktijkvoorbeeld Inzet pontje bij Velsertunnel

  • Soort:Voorbeeldenbank
  • Uitgever:Rijkswaterstaat
  • Datum:11-06-2021
In 2016 was de Velsertunnel (A22) negen maanden afgesloten voor een grootschalige renovatie. Dagelijks rijden 65.000 voertuigen door de Velsertunnel. Rijkswaterstaat en verschillende omgevingspartijen zochten voor hen een alternatief. Samen stelden ze een bereikbaarheidsplan op en voerden dit uit.

 

Klik op de knop om naar een externe pagina te gaan (opent in een nieuw venster)

Ga naar website
  • Het plan bestond uit verschillende maatregelen op het gebied van verkeersmanagement, extra infrastructuur, mobiliteitsmanagement en communicatie. Eén cruciale maatregel was de inzet van een extra spitspont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid.

    Het Noordzeekanaal is een natuurlijke barrière in de IJmond. Veel mensen werken, wonen of gaan naar school aan de andere kant van het kanaal. Vanwege de korte afstanden reizen veel van hen met de fiets. Daarom besteedde het projectteam tijdens de sluiting van de Velsertunnel veel aandacht aan bereikbaarheid van de IJmond voor fietsers.

    Het idee was dat fietsen sneller zou zijn dan omrijden via de drukke Wijkertunnel. Mede op verzoek van Rijkswaterstaat zette IJmond Bereikbaar daarom een extra spitspont in en een uitgebreid fietsstimulerings-programma opgezet.

    Meer weten? Klik op de link hierboven om naar het voorbeeld te gaan.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Praktijkvoorbeeld Inzet pontje bij Velsertunnel

Scroll naar boven