Oproep: onderzoek bruikbaarheid fietsparkeernormen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:31-07-2023
Movares roept gemeenten op hun ervaringen met fietsparkeernormen te delen. Het ingenieursbureau doet in opdracht van Tour de Force onderzoek naar het gebruik en de bruikbaarheid van fietsparkeernormen.

Met goede fietsparkeernormen is er altijd voldoende fietsparkeercapaciteit, wat bijdraagt aan de bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid in een stad. Maar het gaat niet alleen om aantallen, er zijn een aantal minimale kwaliteitseisen waaraan een stalling moet voldoen willen fietsers hier gebruik van maken. Volgens ingenieursbureau Movares zijn vooral de toegankelijkheid, vindbaarheid van de stalling en de bruikbaarheid belangrijke kwaliteitseisen. Zo moet een stalling bijvoorbeeld eenvoudig te bereiken zijn en moet de inrichting passen bij het type fietsen dat hier wordt verwacht.
 
Movares doet in opdracht van Tour de Force onderzoek naar het gebruik en de bruikbaarheid van fietsparkeernormen. Hiervoor komt de organisatie graag in contact met gemeenten over hoe zij fietsparkeernormen of andere instrumenten gebruiken in hun beleid en hoe zij de kwaliteit van stallingen waarborgen. Gemeenten die hun ervaringen met Movares willen delen kunnen contact opnemen met paul.te.molder@movares.nl of marco.duijnisveld@movares.nl.   
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Oproep: onderzoek bruikbaarheid fietsparkeernormen

Scroll naar boven