Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Ook leaserijder denk na over e-fiets

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:24-06-2020
Ruim een kwart van de beroepsbevolking verwacht door Corona vaker naar het werk te fietsen. Maar vitaliteit en duurzaamheid zijn de belangrijkste redenen om de fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer.

Coronatijd is ook enquêtetijd. En ook uit een nieuwe enquête van Leasemaatschappij ALD Automotive blijkt dat de woon-werkers zich in ieder geval voornemen om vaker te gaan fietsen.

Men vroeg bijna 1.500 wat men noemt “professionals” naar hun beweegredenen om de fiets in te zetten voor woon-werkverkeer, en welke rol het virus daarbij speelt.  Het onderzoek is onder meer bedoeld om de belangstelling voor een leasefiets te peilen.

Van de ondervraagden meldde 19% in de toekomst vaker de fiets te pakken.
Vitaliteit is het leidende motief (81%) om naar het werk te gaan fietsen. En 56% vindt dat de fiets een goedkoper alternatief biedt voor de auto of het OV. 43% heeft het over de fiets als duurzaam alternatief. COVID-19 werd door 14% genoemd als motief.

Ook onder leaserijders is er een toenemende fietsbehoefte; 14% zegt door COVID-19 vaker de fiets te pakken en 63% heeft interesse in de combinatie auto en (lease)fiets. De hoge score van vitaliteit als stimulans om de fiets te pakken, heeft waarschijnlijk onbewust een relatie met het virus, zo veronderstelt ALD. Automotive.
 
43% van de ondervraagden met interesse in fietsen heeft een voorkeur om de woon-werkafstand per e-bike af te leggen. Tegen 39% van de ondervraagden op een reguliere stadsfiets. Ook is er een klein deel (9%) dat voor een speed pedelec kiest en eveneens 9% kiest voor een sportfiets. Bij de 60-plussers is het aandeel dat voor een e-bike kiest net een beetje hoger. Onder jongeren tot 30 jaar is dat precies 50-50.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Ook leaserijder denk na over e-fiets

Scroll naar boven