OV-fiets gegroeid naar 75 huurlocaties

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:20-06-2005
Met de opening van vier nieuwe huurlocaties is de OV-fiets nu te huur bij 75 stations. Begin vorig jaar waren dat er nog 52. Doel is dat treinreizigers eind dit jaar op ongeveer 100 huurlocaties OV-fietsen kunnen huren. Uitbreidingen zijn vooral te verwachten bij stations in de Randstad.

  • Met de opening van vier nieuwe huurlocaties is de OV-fiets nu te huur bij 75 stations. Begin vorig jaar waren dat er nog 52. Doel is dat treinreizigers eind dit jaar op ongeveer 100 huurlocaties OV-fietsen kunnen huren. Uitbreidingen zijn vooral te verwachten bij stations in de Randstad.
    De vier nieuwe huurlocaties zijn Amsterdam Zuid WTC (de eerste bewaakte fietsenstalling waar pashouders 24 uur per dag OV-fietsen kunnen huren), Castricum, Naarden-Bussum en Zwolle.

    De exploitatie van de OV-fiets moet binnen twee jaar zo kostendekkend mogelijk worden. Dat hebben ProRail (bedenker van de OV-fiets en eigenaar van de formule) en de Stichting OV-fiets (exploitant van de OV-fiets) afgesproken in de exploitatieovereenkomst voor 2005 en 2006. Doelen voor 2005 zijn een verdubbeling van 100.000 naar 200.000 ritten en een groei van 11.000 naar 15.000 pashouders. De verdubbeling van het aantal ritten ligt op schema: het gebruik groeit met ongeveer tien procent per maand. Het aantal pashouders is al gehaald. Het aantal opzeggingen door het invoeren van 7,50 euro per jaar abonnementsgeld is namelijk meegevallen en het aantal aanmeldingen groeit met gemiddeld 500 per maand. De Stichting OV-fiets hoopt eind 2005 uit te komen op tegen de 20.000 pashouders.
    ProRail onderzoekt nog welke (markt)partijen de exploitatie na 2006 kunnen en willen overnemen als de OV-fiets tegen die tijd rendabel is te exploiteren.
  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

OV-fiets gegroeid naar 75 huurlocaties

No data found
Scroll naar boven