OV-fiets gebruik tijdens Corona-maatregelen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:18-03-2020
De maatregelen die getroffen worden door de regering ter bestrijding van het coronavirus hebben grote invloed op het dagelijks leven en dus ook op het gebied van mobiliteit. Files zijn er nauwelijks meer, en ook de OV fiets blijft meestal in de stalling.

Adviesbureau Keypoint heeft met eigen analysesoftware de invloed van de maatregelen op het OV-fiets gebruik inzichtelijk gemaakt.

1.pngHet aantal ritten van het OV bleef op maandag 16 maart maar iets onder het aantal ritten op een reguliere maandag. Het gebruik van de OV-fiets was echter veel lager dan een reguliere maandag. Waar op maandag 9 maart om 11.00 uur nog 62% van de OV-fietsen in Nederland in gebruik was, was dit op hetzelfde tijdstip op maandag 16 maart maar 17%.

Dit verminderde gebruik is door het hele land te zien, met uitzondering van Zeeland. Ondanks dat het totaal aantal OV-fietsen in Zeeland beperkt is, was de daling in het gebruik relatief gezien op alle locaties veel minder dan de gemiddelde daling in Nederland. In Vlissingen waren op maandag 16 maart zelfs meer fietsen uitgeleend dan de week ervoor. Wellicht zagen sommige mensen, die niet konden werken door de maatregelen, een kans om per OV-fiets 'de Zeeuwse duinen te ontdekken', zo veronderstelt Keypoint.

2.png

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

OV-fiets gebruik tijdens Corona-maatregelen

Scroll naar boven