Met de OV-chipkaart je OV-fiets ontgrendelen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:08-12-2019
Met je OV-chipkaart het slot van je OV-fiets openmaken. Dat kan bij de pilot van NS met het slimme OV-fiets slot in de fietsenstalling van station Apeldoorn.

  • De pilot loopt van 8 december tot in het eerste kwartaal 2020. Reizigers die een OV-fiets willen huren in Apeldoorn kunnen hun OV-chipkaart bij het slimme slot houden. Het slot gaat na of je een geldig abonnement hebt voor OV-fiets en opent daarna automatisch. Als je de OV-fiets weer terugbrengt in de stalling en deze op slot zet in de OV-fiets zone, ben je klaar.

    Het slimme slot heeft voordelen voor de reiziger én voor NS. Zo hoeven reizigers in zelfservice fietsenstallingen niet meer met hun sleutel op zoek naar de fiets, hoeven reizigers in bemenste fietsenstallingen niet meer uit te checken bij een medewerker en nemen reizigers niet meer per ongeluk de OV-fiets sleutel mee naar huis.  Dat laatste gebeurt nu zo’n 2000 keer per jaar.

    Tijdens de pilot onderzoekt OV-fiets of het slimme slot in de dagelijkse praktijk goed werkt en of reizigers makkelijk op weg gaan met het nieuwe slot. Na afloopt van de pilot wordt bekeken of het slimme slot op alle OV-fietsen in Nederland wordt doorgevoerd.

    8185-NS-Fietslab-uitlegsheet-slim-slot-def-juni-2019.jpg

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Met de OV-chipkaart je OV-fiets ontgrendelen

No data found
Scroll naar boven