Lot van Hooijdonk volgt Filip van As op

  • Soort:Nieuws Tour de Force
  • Datum:13-06-2017

De Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk gaat Filip van As opvolgen als VNG-vertegenwoordiger in de Tourleiding van de Tour de Force. Van As moest deze functie neerleggen omdat hij onlangs afscheid nam als wethouder in Zwolle.


  • Daarom moest hij ook de voorzittershamer van de Tour de Force neerleggen.  De reden dat hij zijn functie als wethouder Verkeer en Vervoer namens de ChristenUnie in Zwolle neerlegde was dat hij een gebrek aan van politiek draagvlak constateerde voor zijn beleid om invulling te geven aan de energietransitie in Zwolle. 

    Filip van As was vanaf het begin als voorzitter nauw betrokken bij de Tour de Force. Hij deed dat namens de VNG, waar hij vicevoorzitter was van de commissie Milieu, Energie & Mobiliteit. De Tourleiding dankt Filip voor de voortrekkersrol die hij heeft vervuld en voor zijn grote betrokkenheid en inzet. 

    Zijn opvolger Lot van Hooijdonk is namens GroenLinks sinds 2014 wethouder Verkeer en Mobiliteit in Utrecht en lid van dezelfde VNG-commissie. 

    In een interview in het tijdschrift Fietsverkeer zei ze onlangs over de fiets: ‘Voor mij staat de fiets symbool voor hoe je als stad wilt zijn. Als je het hebt over Utrecht als mondiale fietsstad, gaat het niet zozeer over fietsen en infrastructuur. Een fietsstad kenmerkt zich door de menselijke maat, denken vanuit de gebruiker. Om een stad die emancipeert, waar bijvoorbeeld ook ouderen en kansarmen mobiel kunnen zijn.’

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Lot van Hooijdonk opvolger Filip van As

No data found
Scroll naar boven