Groningen stimuleert fietsen tijdens werkzaamheden Ring Zuid

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:05-03-2024
Vanaf eind maart tot begin september is er ernstige verkeershinder in een rond Groningen door werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Groningen Bereikbaar zet onder meer de fietsapp Trappie in om automobilisten tijdens deze periode aan te moedigen vaker op de fiets, e-fiets of speedpedelec te stappen tijdens deze periode.

Met elke fietsrit van, naar en via de stad Groningen sparen deelnemers aan de fietsapp Trappie punten die ze kunnen verdelen onder vijf goede doelen, waaronder het ANWB Kinderfietsplan en de Voedselbank Groningen. Groningen Bereikbaar zet de punten om in een donatie aan de goede doelen tot een maximum van tienduizend euro in totaal. Ook met het aangaan van uitdagingen om meer te fietsen kunnen deelnemers punten verdienen.
Deelnemers kunnen individueel meedoen en werkgevers, verenigingen en andere organisaties kunnen een community aanmelden waar medewerkers of leden zich bij kunnen aansluiten om met en tegen elkaar te fietsen.
 
De fietsapp maakt onderdeel uit van een campagne van Groningen Bereikbaar om de verkeershinder te beperken tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Tijdens deze zogenoemde Operatie Ring Zuid sluit men de nieuwe zuidelijke ringweg aan op de bestaande wegen van de stad. Om het verkeer door de tijdelijke wegafsluitingen niet te laten vastlopen moeten er 80.000 auto’s per dag minder de weg op rond Groningen. Groningen Bereikbaar roept mensen die van, naar of via Groningen reizen dan ook op om indien mogelijk thuis te werken, de fiets of het ov te pakken, buiten de spits te reizen of via P+R terreinen.
 

Bronnen: Provincie Groningen, Groningen Bereikbaar
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Groningen stimuleert fietsen tijdens werkzaamheden Ring Zuid

Scroll naar boven