Groningen en Drenthe promoten nieuwe fietsroutes via hubs

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:12-10-2021
De provincie Groningen heeft zestien nieuwe fietsroutes via hubs laten ontwikkelen. De fietsroutes starten op een hub en sluiten aan op het fietsknooppuntennetwerk van Groningen. Ook Drenthe doet mee.

hub.jpgHubs zijn goed bereikbaar per fiets en per auto en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Op hubs zijn bovendien andere faciliteiten die fietsen via hubs prettig maken, zoals watertappunten, horeca en soms wifi. Er zijn soms ook speciale hub-fietskluizen die je kunt reserveren en openen met de app ‘Fietskluizen’.

De fietskluis is geschikt voor allerlei soorten fietsen en elektrische fietsen kunnen meteen worden opgeladen dankzij een oplaadpunt in de kluis. Groningen en Drenthe samen tellen inmiddels 55 van dergelijk overstappunten.

In Groningen bieden 16 hubs nu de mogelijkheid om per fiets een mooie fietsroute te rijden. De routes lopen door mooie natuurgebieden en bieden onderweg de mogelijkheid om wat te drinken. De lengte van de routes varieert van circa 20-50 km.

In Drenthe biedt Recreatieschap Drenthe een tiental  fietsroutes aan die langs hubs lopen. De routebeschrijving van deze routes lopen vlakbij hubs. Je kunt de route dus starten vanaf de hub, maar je moet even goed op de kaart kijken. In een later stadium wordt dit aangepast.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Groningen en Drenthe promoten nieuwe fietsroutes via hubs

Scroll naar boven