Fix the Mix!

  • Soort:Beleidsdocument
  • Auteur:Dirk Dufour, Inge Caers, Wout Baert, Rani Marchal
  • Uitgever:Fietsberaad Vlaanderen
  • Datum:10-12-2018
Fix the Mix kan gezien worden als een visie op de 30 km-zone anno 2018. Een MIX-wijk is een wijk binnen de bebouwde kom waar het prettig en veilig fietsen is zonder fietspaden. Dat kan een zuivere woonwijk zijn, een meer gemengde wijk of een stadscentrum of dorpskern.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • Inhoudelijk onderscheidt Fix the Mix zich vooral door actuele thema’s als milieu, duurzaamheid en vervoersarmoede in te brengen. En door een andere aanpak om draagvlak voor de inrichting van 30-km gebieden onder de bevolking te verkrijgen en door meer samenwerking te zoeken met andere beleidsterreinen.
    Verkeerskundige wordt de basis net als bij 30 km/u zones gelegd met een circulatieplan en een zone 30 op wijkniveau. Specifiek voor veel Vlaamse steden zijn de doorgaande wegen die dwars door dorpskernen lopen. Dan moeten keuzes worden gemaakt: ofwel men behoudt de doorgaande route vormt zo’n hij de scheiding tussen MIX-wijken aan weerszijden, ofwel de doorgaande weg krijgt plaatselijk een gemengd verblijfskarakter en gaat hij op in een grote MIX-wijk.
     

Relevantie

No data found
Scroll naar boven