Fietskluizen in Soest ook per dag te huur

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:01-12-2020
Bij station Soest-Zuid heeft de gemeente Soest zestien elektronische fietskluizen geplaatst waar je de eerste 24 uur gratis je fiets kunt stallen.

fietskluis_l-(1).jpgUit een enquête is gebleken dat naast de fietskluizen die je voor een jaar kunt huren, aanvullend behoefte is aan elektronische kluizen die per dag kunnen worden gehuurd, aldus de gemeente. Daarom zijn er nu zestien elektronische fietskluizen bijgeplaatst voor het stallen per dag. In de kluizen is een stopcontact aanwezig, zodat je ook de accu van je elektrische fiets kan opladen.
 
Iedereen met een OV-chipkaart kan zijn of haar fiets stallen. Bij aankomst kan je je pas insteken en krijg je een kluis toegewezen. Wanneer je binnen 24 uur terugkomt is het pas insteken, de kluis openen en je fiets pakken. Laat je je fiets langer dan 24 uur in de kluis staan, dan betaal je € 1,- euro per 24 uur. Vooraf een kluis reserveren kan ook via veiligstallen.nl.
 
De fietskluizen zijn onderdeel van het VERDER-pakket. VERDER is een bereikbaarheidsprogramma van de overheden uit de regio, waarbij samen met het Rijk aan oplossingen wordt gewerkt voor de bereikbaarheidsproblematiek in Midden-Nederland. Binnen VERDER is een pakket aan maatregelen ontwikkeld dat bijdraagt aan een betere bereikbaarheid van de regio, nu en in de toekomst. Hierbij gelden verkeersveiligheid en leefbaarheid als randvoorwaarde.
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fietskluizen in Soest ook per dag te huur

Scroll naar boven