Goede fietsverlichting do

Goede fietsverlichting doet ook wonderen. Gelukkig zien we tegenwoordig steeds betere verlichting op met name E-bikes dankzij het gebruik van LED-verlichting. Toch zijn ook die koplampen meestal niet voldoende om onder slechte zichtomstandigheden het verloop van het fietspad, kuilen/hobbels en zijwegen tijdig te herkennen.

Die noodzaak voor goede fietsverlichting is groter voor speed pedelecs die bij 35-45 km/u nog eerder veranderingen in wegverloop en onregelmatigheden moeten herkennen. Op de betere speed pedelecs worden daarom LED-lampen met een lichtopbrengst van 1000+ lumen gemonteerd. Met name de koplampen van Supernova (M99 Pro/Pure/Mini) zijn zeer populair op speed pedelecs.

De minder bedeelde snelfietsen worden door de gebruiker daarom vaak voorzien van bijzetlampjes. Best lastig in het dagelijks gebruik (accu opladen) en meestal nog steeds met beperkte lichtopbrengst (smalle bundel).

Een duidelijk herkenbare kantmarkering zal dan ook zeker op prijs gesteld worden door alle (brom)fietsers die over matige verlichting beschikken.

 
Scroll naar boven