Fietsen door het water

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:13-09-2018
  • Startdatum:13-9-2018 00:00:00

In het Belgische Bokrijk kun je letterlijk dwars door het water fietsen. En binnenkort in Hechtel-Eksel fiets je door de bomen.


Het fietspad dat enkele jaren geleden werd aangelegd is 212 meter lang en 3 meter breed. Het water bevindt zich aan weerszijden op ooghoogte.

Het fietspad viel al een aantal keren in de prijzen, met als recent hoogtepunt de vermelding van het pad in de top 100 World’s Greatest Places van Time Magazine.

Het Vlaamse Limburg introduceerde ooit als eerste een netwerk van fietsknooppunten.  De volgende stap is een ‘belevingslaag’ te leggen bovenop het bestaande netwerk, aldus Toerisme Limburg.

Fietsen door het Water is hiervan een eerste realisatie. En met al bijna een half miljoen fietsers sinds de opening, mogen we spreken van een succes. De fietsbeleving zorgt niet alleen voor een kwaliteitsinjectie op de locatie zelf, maar geeft een impuls aan de hele regio. Binnen een straal van 30 km worden maar liefst 20 procent meer fietsers geteld. Daarom zullen we op verschillende locaties in Limburg meer fietsbelevingen ontwikkelen', zegt de voorzitter van Toerisme Limburg Igor Philtjens.

De eerste daarvan staat al in de steigers: 'Fietsen door de bomen'. Dat wordt een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen aan het Pijnven in Hechtel-Eksel. De brug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk (3-4%) tot 10 meter hoogte over 700 meter. Hij moet eind dit jaar klaar zijn.

 

Relevantie

Scroll naar boven