ECF roept kandidaten Europarlement op zich in te zetten voor de fiets

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:03-06-2024
De European Cyclists’ Federation (ECF) heeft een manifest gepubliceerd naar aanleiding van de Europese Verkiezingen die in Nederland op donderdag 6 juni plaatsvinden. De vereniging van Europese fietsersbonden vraagt hierin kandidaten voor het Europees Parlement een belofte te tekenen om zich in te zetten voor de fiets.

In het manifest Schakelen voor Europa noemt de ECF de voordelen van fietsen voor Europa: betere sociale gelijkheid, meer inkomsten uit toerisme voor lokale bedrijven, meer banen en een sterkere economie en een bijdrage aan het halen van de klimaatdoelstellingen. Verder pleit de organisatie voor een aantal acties die leden van het Europees parlement zouden kunnen ondernemen, waaronder het vergroten van het aantal fietskilometers, het doen van investeringen in fietsinfrastructuur, het verzamelen van fietsdata en het ondersteunen van een snelheidslimiet van 30 km/h voor motorvoertuigen in stedelijke gebieden.
 
Inmiddels hebben 138 kandidaten voor het Europees Parlement het manifest ondertekend, waaronder 8 Nederlandse. De Fietsersbond hoopt dat meer Nederlandse kandidaten de belofte zullen ondertekenen om zich in te zetten voor de fiets en roept hen op zich sterk te maken voor het gebruik van Europese financiële mogelijkheden, zoals het Sociale Klimaatfonds. Nederland maakt hier nog nauwelijks gebruik van en loopt hierdoor Europese middelen mis die ingezet kunnen worden om de fietsambities in ons land te realiseren.
 
 
Bron: Fietsersbond, www.votebike.eu.

 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

ECF roept kandidaten Europarlement op zich in te zetten voor de fiets

Scroll naar boven