Doe mee met de Tour de Force Initiatiefprijs 2024

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:26-02-2024
Op 6 juni 2024 wordt tijdens het Nationaal Fietscongres in Den Haag de Tour de Force Initiatiefprijs 2024 uitgereikt. Vanaf heden en tot en met 5 april 2024 kunnen initiatieven worden ingezonden via de website van het congres. Door mee te doen, maak je kans op €5.000,- om in te zetten bij de realisatie van het initiatief.

 

Klik op de knop om naar een externe pagina te gaan (opent in een nieuw venster)

Ga naar website
Tour de Force reikt al meer dan vijf jaar een jaarlijkse prijs uit op het Nationaal Fietscongres. Waar dit eerst als doel had om fietsinnovaties te stimuleren en te ondersteunen (denk aan de ‘frietzak’, bio-motion fietslampjes van Ziemi en activiteiten als ‘Het begin van leren fietsen’), heeft de vernieuwde Tour de Force Initiatiefprijs sinds vorig jaar het doel om samenwerkende organisaties aan te moedigen die het fietsen in Nederland stimuleren, door het bedenken en realiseren van fiets-initiatieven. Waar je dan aan kunt denken? Bijvoorbeeld een regionale samenwerking om het fietsen te stimuleren bij de opening van een nieuwe doorfietsroute, een lokaal initiatief om specifieke doelgroepen meer te laten fietsen of een project om bepaalde fietsinfrastructuur uit te proberen.

De prijs
Op 17 april 2024 maakt de jury de selectie van de vijf beste initiatieven bekend. Hierna volgt een videocampagne om de genomineerden onder de aandacht te brengen bij het publiek. Tijdens het Nationaal Fietscongres op 6 juni 2024 wordt, middels een publieksstemming, de uiteindelijke winnaar bepaald. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €5.000,-. De prijs stimuleert de daadwerkelijke uitvoering van het fietsinitiatief. Daarnaast krijgen de drie winnende initiatieven - er is één nummer 1 en twee nummers 2 - het gehele jaar én bij de start of uitvoering van het initiatief inhoudelijk aandacht via de onlinekanalen van Tour de Force.

Winnaar Tour de Force Initiatiefprijs 2023
Op het Nationaal Fietscongres op 22 juni 2023 in de gemeente Rheden won de Fiets Peloton Module de Tour de Force Initiatiefprijs 2023. De Fiets Peloton Module is een module die fietsers vaker groen moet geven bij verkeerslichten, zonder overige weggebruikers langer te laten wachten. Meer over de winnaar van 2023 en de genomineerden lees je hier.

Doe jij dit jaar ook mee? Dien jouw initiatief dan uiterlijk 5 april in via deze link!

 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Doe mee met de Tour de Force Initiatiefprijs 2024

Scroll naar boven