Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Deelfietsen kunnen ov ontlasten

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:04-06-2020
Bij verschillende drukke OV-stations in Rotterdam komt extra deelvervoer. In de stallingen wordt hiervoor extra ruimte gemaakt.

Zo kunnen mensen die niet noodzakelijk met het openbaar vervoer hoeven te reizen gebruik maken van deelfietsen- of scooters.

Via de RET Real Time app is te zien welke voertuigen waar beschikbaar zijn. Deelvervoeraanbieders Donkey Republic, Check, GO Sharing en Felyx werken hierbij samen met de RET en de gemeente Rotterdam.
Door het aanbod op deze zogenaamde hotspots te vergroten hoopt men dat het openbaar vervoer zoveel mogelijk beschikbaar blijft voor de mensen die niet anders kunnen reizen. Ook moet het deelvervoer een goed en veilig alternatief zijn voor gebruik van de eigen auto voor een reis richting de binnenstad.

Ook op verschillende plekken in Rotterdam-Zuid kunnen reizigers binnenkort gebruik maken van een deelfiets of -scooter. Bijvoorbeeld bij de metrostations Zuidplein en Slinge kan het deelvervoer dan geactiveerd en geparkeerd worden. Bij Ahoy bevindt zich al een zogenaamde Park&Bike. reizigers kunnen daar voor 4 euro per dag de auto parkeren en verder reizen met een eigen fiets of deelfiets of -scooter.
Donkey Republic, Check, Felyx en GO Sharing besteden volgens de gemeente extra aandacht aan het schoonmaken van de voertuigen en wijzen reizigers actief op de hygiënemaatregelen en het houden van afstand.

Amsterdam stelt ruim 1600 leenfietsen beschikbaar aan middelbare scholieren die weer naar school gaan. De fietsen zijn bedoeld voor leerlingen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en geen fiets hebben. De leenfietsen worden betrokken van Swapfiets en zijn tot de zomervakantie beschikbaar. Scholen krijgen digitale vouchers die zij zelf onder leerlingen die een leenfiets nodig hebben kunnen verspreiden.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Deelfietsen kunnen ov ontlasten

Scroll naar boven