Deelfietsen TIER te boeken met NS-app

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:23-01-2024
Vanaf 22 januari kunnen reizigers met een NS flex-abonnement of business card een elektrische deelfiets huren met de app van NS. De fietsen zijn beschikbaar in zeven plaatsen rond Utrecht en Eindhoven. Het vinden, boeken en betalen van de fiets loopt allemaal via het NS-abonnement.

Hoewel NS al langer deelvervoer aanbiedt, zijn de deelfietsen van TIER de eerste dienst die volledig is geïntegreerd in de app. Reizigers hoeven er vooraf geen apart abonnement voor af te sluiten zoals bij de OV-fiets, Greenwheels en de elektrische scooters van Check. Ze kunnen met de NS-app een fiets vinden en reserveren. De betaling gaat via de maandelijkse factuur die reizigers met een flex-abonnement of business card krijgen. NS noemt de integratie van TIER een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Mobility as a Service.
 
De fietsen van TIER zijn te vinden in Utrecht, Bunnik, Odijk, Nieuwegein, Maarssen, Eindhoven en Veldhoven. Ze zijn te gebruiken voor ritten van en naar het station maar ook voor verplaatsingen binnen de stad. De update van de NS-app waarin de elektrische deelfietsen zijn meegenomen staat vanaf 22 januari klaar, het kan enkele weken duren voordat iedereen hier toegang toe heeft.
 
Bron en beeld: Nederlandse Spoorwegen
 
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Deelfietsen TIER te boeken met NS-app

Scroll naar boven