Arriva rolt deelfiets verder uit in Brabant

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:05-12-2019
Begin 2020 introduceert Arriva in enkele Brabantse gemeenten de Bravo deelfiets. Flexibeler dan OV-fiets, maar je moet hem wel terugbrengen op vaste locaties.

  • Onder de vlag van Bravo rijdt in Brabant het stads- en streekvervoer. Arriva is één van de exploitanten. Dit ov-bedrijf werkt aan de uitrol van de deelfiets in een drie gemeenten.

    Het gaat om de Bravo-fiets, een deelfietssysteem dat in 2018 op bescheiden schaal werd geïntroduceerd met een locatie bij het Flight Forum in Eindhoven.

    De bedoeling is dat het systeem wordt opgeschaald waarbij in enkele gemeenten een aantal haal/brenglocaties worden ingericht. Men denkt aan zo’n 10 uitgifteplaatsen met een tiental deelfietsen per gemeente. De fietsen worden gechipt en op die manier wordt gecontroleerd of de gebruiker de fiets terugbrengt in de daarvoor bestemde zone, danwel langer wil gebruiken waarvoor extra betaald moet worden.

    Hoe het systeem precies wordt ingevuld is nog niet bekend, wel dat Tilburg, Den Bosch en Bergen op Zoom het eerst aan de beurt zijn.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Arriva rolt deelfiets verder uit in Brabant

No data found
Scroll naar boven