Amsterdam organiseert proef fietsbeleving in tunnels

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:22-01-2024
Op 28 februari worden vier fietstunnels in Amsterdam Noord voor één dag aangepast, bijvoorbeeld met andere verlichting, geur of muziek. Amsterdam Bike City wil daarmee onderzoeken of fietsers zich met deze aanpassingen prettiger voelen in de tunnels.

Via een vragenlijst kunnen bewoners van Amsterdam Noord voor 29 januari aangeven welke tunnels in hun stadsdeel ze als minder veilig of minder prettig ervaren. Amsterdam Bike City doet op 28 februari aanpassingen op gebied van horen, ruiken, voelen en zien in de vier tunnels die de meeste stemmen hebben ontvangen. De organisatie vraagt fietsers in Amsterdam Noord op die dag wat ze van deze aanpassingen vinden. Daarna worden de aanpassingen weer verwijderd.
 
Het doel is te achterhalen welke aanpassing de meeste invloed heeft op de fietsbeleving. De gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam nemen de uitkomsten van het onderzoek mee in het verbeteren van fietstunnels in Amsterdam en de regio.
 
Amsterdam Bike City voert de proef uit in samenwerking met Goudappel, dat in 2023 het Fietsinnovatielab op het gebied van sociale veiligheid won met het voorstel ‘Tunnelvisionair’. De proef is een aangepaste vorm van dit voorstel om fietsers zich veiliger te laten voelen in tunnels.
 
Bron: Amsterdam Bike City
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Amsterdam organiseert proef fietsbeleving in tunnels

Scroll naar boven