Stromer is het meest verk

Stromer is het meest verkochte merk speed pedelec, het marktaandeel schommelt zo rond 45%, Riese&Müller zit op ongeveer de helft daarvan (22%) en Gazelle is goed voor ca. 12%.

En dat terwijl Stromer-fietsen de duurste in de markt zijn met prijzen van 5-10K...

Het verschil in marktaandeel is te verklaren door enkele eigenschappen:
- design (Stromer springt hier echt uit)
- één grote accu van bijna 1000 Wh (grotere actieradius)
- betrouwbaarheid en service van de belangrijkste dealers in NL staan hoog aangeschreven (je koopt fietsmobiliteit = zekerheid altijd over een hoogwaardige fiets te beschikken, ook als er een keer onderhoud/reparatie nodig is)

Daar staat wel een hoog prijskaartje tegenover en dat is precies waar de groep 55-plussers geen moeite mee heeft. Kinderen zijn vaak al de deur uit of dragen bij aan de huishoudpot, hypotheekkosten beginnen minder op het besteedbare inkomen te drukken.

Verder speelt mee dat 55-plussers ontdekken dat ze meer lichaamsbeweging nodig hebben en tegelijk de files helemaal gehad hebben. De speed pedelec is dan een perfecte combinatie van korte reistijd voor woon-werk en een dagelijkse work-out.

De echte doorbraak van de speed pedelec moet nog komen... en zal ongetwijfeld evenredig opgaan met de verdere uitrol van fietssnelwegen.
Scroll naar boven