ASML stelt 1000 elektrische deelfietsen beschikbaar aan werknemers

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:21-06-2024
ASML stelt vanaf deze zomer duizend elektrische deelfietsen beschikbaar aan zijn werknemers. Hiervoor werkt de chipmachinefabrikant samen met Drop Mobility, een aanbieder van deelmobiliteit voor organisaties en bedrijven. De ‘campus e-bike’ komt op Eindhoven Centraal en ASML locaties in de Brainportregio te staan.

Met het bieden van deze faciliteit wil ASML zijn werknemers aanmoedigen om duurzaam te reizen. Het bedrijf streeft ernaar dat meer werknemers gebruik maken van het openbaar vervoer. Met de elektrische fiets kunnen zij zich ook tussen de verschillende vestigingen van het bedrijf duurzaam verplaatsen. AMSL heeft hiervoor een contract afgesloten met Drop Mobility dat de fietsen plaatst, onderhoudt en verzekert.
 
Bij de vestigingen van ASML en bij Eindhoven Centraal komen hubs waar werknemers via een app gratis en zonder reservering een fiets kunnen meenemen. De hubs zijn voorzien van innovatieve docking stations waarmee de fietsen op slot worden gezet en opgeladen. De ambitie is om het aantal fietsen nabij Eindhoven Centraal in de toekomst op te schalen waardoor het mogelijk ook aantrekkelijk wordt voor andere bedrijven om deel te nemen.  
 
Meer informatie op www.campusebike.com.
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

ASML stelt 1000 elektrische deelfietsen beschikbaar aan werknemers

Scroll naar boven