Webinar - Fiets en inclusie: de stilstaande fiets

Webinar - Fiets en inclusie: de stilstaande fiets

Datum: 28-5-2024, 10:30 - 12:00
Locatie: Online via Teams
Op 28 mei organiseert CROW een webinar Fiets en inclusie: de stilstaande fiets. Tijdens deze webinar wordt besproken hoe je het parkeren van bijzondere fietsen in de openbare ruimte en in fietsenstallingen kunt organiseren.
 • Hoewel niet alle mensen met een beperking kunnen fietsen, is het voor veel mensen toch een ideale mogelijkheid om zich onafhankelijk te kunnen verplaatsen. Onder meer door (elektrische) driewielfietsen, handbikes, loopfietsen en aangepaste ligfietsen groeit het aantal fietsers met een beperking gestaag.

  Het Kennisnetwerk toegankelijkheid van CROW-KpVV besteedt dit jaar aandacht aan het onderwerp ‘fiets en inclusie’. Ons eerstkomende webinar op 28 mei gaat over de ‘stilstaande fiets’, oftewel het parkeren van dit type bijzondere fietsen in de openbare ruimte en in fietsenstallingen.
   
  Wat kunnen we leren van ervaringen die in gemeenten zijn opgedaan rond parkeerregimes in de openbare ruimte voor fietsen van mensen met een beperking? Waar moet je op letten als het gaat om de ontwikkeling van fietsenstallingen? Karlijn Janssen (Fietsersbond), René Dronkers (werkzaam bij Fiets adviesbureau Bikenine en Programma Fiets van Gemeente Amsterdam) en Simone Jorink (adviseur mobiliteit bij Movares) zullen jullie in ieder geval in deze onderwerpen meenemen en hun inzichten delen.

  PROGRAMMA 
  10.30 Introductie, Wilma Slinger (projectleider toegankelijkheid CROW)
  10.40 Toegankelijke fietsenstallingen: best and worst practices, René Dronkers (Adviesbureau Bikenine en Programma Fiets Gemeente Amsterdam) en Simone Jorink (adviseur mobiliteit bij Movares)
  11.10 Stallen op straat: praktijkervaringen van gemeenten, Karlijn Janssen (programmacoördinator Geluk en Gezondheid, Fietsersbond)
  11.25 De praktijk in de gemeente Groningen, Sarah Boshuizen (beleidsmedewerker inpandig fietsparkeren, hubs en Park&Ride, gemeente Groningen)
  11.40 Vragen en discussie

  Heb je belangstelling voor dit onderwerp? Word dan ook lid van het kennisnetwerk!

  Heb je aanvullende wensen om dit webinar goed te kunnen volgen, laat dat dan weten door een mail te sturen naar renske.joolen@crow.nl.

Aanmelden

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Terug naar '2024'
Submenu openen

Webinar - Fiets en inclusie: de stilstaande fiets

Scroll naar boven