Kenniscafé - Profiel vrije ruimte van fietsers

Kenniscafé - Profiel vrije ruimte van fietsers

Datum: 30-1-2024, 10:00 - 11:00
Locatie: Online via Teams
Op dinsdag 30 januari organiseert CROW-Fietsberaad een kenniscafé over het geactualiseerde profiel van vrije ruimte van fietsers. 
  • In verschillende CROW-publicaties zijn afbeeldingen opgenomen met het profiel van vrije ruimte (PVR) voor fietsers. Het PVR is de ruimte in de infrastructuur die door een bewegend voertuig bestreken wordt en waarbinnen zich geen vaste voorwerpen of obstakels bevinden. De ontwerper hanteert het PVR om de (minimale) breedte van infrastructuur op rechtstanden te bepalen. Dit wordt met name toegepast in situaties waar de ontwerper niet goed uit de voeten kan met de aanbevelingen vanuit CROW.

    De onderbouwing en de aannames, die in de loop der jaren ten grondslag hebben gelegen aan het PVR van een fietser zijn niet meer goed te herleiden. Verschillende onderzoeken naar de positie van de fietser op het fietspad gaf aanleiding om de figuren en de bijbehorende maten eens kritisch tegen het licht te houden. Eind 2023 heeft CROW-Fietsberaad hierover de notitie 'Profiel vrije ruimte van fietsers' uitgebracht.

    In dit kenniscafé praten we u in een uur bij over de veranderingen in de opbouw van het nieuwe profiel van vrije ruimte van een fietser.

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Terug naar '2024'
Submenu openen

Kenniscafé - Profiel vrije ruimte van fietsers

Scroll naar boven