Het Fietsfeest

Het Fietsfeest

Organisator: Pakhuis de Zwijger, ABC, Gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam
Datum: 11-4-2022, 20:00 - 23:00
Locatie: Pakhuis de Zwijger
Op maandag 11 april vindt Het Fietsfeest plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Op het programma staat onderandere het vraagstuk: "Hoe maken we van Amsterdam en de regio weer fietsstad nummer 1?". Ook wordt de winnaar van de fietsinnovatieprijs bekend gemaakt. Onze Programmamanager Otto van Boggelen is onderdeel van het programma. 
  • Amsterdam groeit en wordt steeds drukker. De fiets biedt een totaaloplossing om de stad en regio leefbaar, veilig en bereikbaar te houden. Dat vraagt om de nodige investeringen zoals de bruggen over het IJ en het uitbreiden en verbeteren van het hoofdfietsnetwerk in Amsterdam en de metropool. Daarnaast willen we als fietsstad blijven zoeken naar innovatieve fietsoplossingen op het gebied van verkeersveiligheid en- gedrag. Op welke manier kunnen we ons hoofdfietsnetwerk verbeteren? Welke rollen hebben de verschillende fiets modaliteiten zoals e-bikes, fietskoeriers en de gewone fiets tegenwoordig in de stad?

    De fietsinnovatieprijs wordt uitgereikt aan het beste idee om de fietsveiligheid in de regio Amsterdam te verbeteren rondom het thema ‘verschillende snelheden op het fietspad’. Deze avond maken we de winnaar bekend!

    Lees hier meer en meld je aan.

Relevantie

Scroll naar boven