SHIFT - Heel Gelderland Fietst

SHIFT - Heel Gelderland Fietst

Organisator: Fietslab Gelderland
Taal: Nederlands
Datum: 17-4-2019, 20:00 - 21:30
Locatie: Kortestraat 16 6811 EP Arnhem
Op 17 april 2019 organiseert het FietsLab, voor provincie Gelderland, de eerste aflevering uit de reeks SHIFT - Heel Gelderland Fietst. Tijdens dit live-programma gaan experts, stakeholders en beleidsmakers in gesprek over de deelfiets en de veranderingen die dit fenomeen veroorzaakt in steden (wereldwijd). Ook in Gelderland zijn deelfiets-partijen actief en de markt is groeiende. Samen met de sprekers en het publiek willen we de volgende vragen behandelen: zijn de Gelderse steden voorbereid op de groei van de deelfiets en welke impact heeft de deelfiets op steden?
  • SHIFT- Heel Gelderland Fietst is een show & talk reeks die op verschillende plekken in Gelderland gaat plaatsvinden. In de reeks komen maatschappelijke thema’s aan bod die laten zien dat de fiets in verschillende problematiek een onderdeel van de oplossing kan zijn. Denk aan onderwerpen als duurzaamheid, (mentale) gezondheid, economie en drukte in de stad.

    De campagne Heel Gelderland Fietst heeft als doel het fietsgebruik in de provincie Gelderland te laten groeien tot 35% in 2030. De provincie Gelderland werkt aan een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland. De fiets speelt daar een belangrijke rol in. Ondanks de inspanningen op verschillende niveaus blijft het aandeel fietsgebruik stagneren op 26%. Om de ambitie waar te maken zijn nieuwe benaderingen nodig. Dit event is gratis toegankelijk voor belangstellenden, maar vooraf aanmelden is verplicht. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan!

Relevantie

Scroll naar boven