Kennissessie Governance: regie en samenwerking rondom snelle fietsroutes

Kennissessie Governance: regie en samenwerking rondom snelle fietsroutes

Organisator: Tour de Force (Birgit Cannegieter)
Datum: 29-1-2019, 13:00 - 14:30
Locatie: CROW-locatie Utrecht, Jaarbeursplein 22 (tegenover het NH-Hotel, derde verdieping)
Zaal open: 12:45
Op dinsdag 29 januari 2019 organiseren provincie Gelderland en Radboud Universiteit een Kennissessie met als thema ‘Governance: regie en samenwerking rondom snelle fietsroutes’.
  • Binnen het thema ‘Kwaliteitsimpuls op drukke en kansrijke regionale fietsroutes’ (Doel 3) wordt gewerkt aan de aanleg van fietsroutes en bijbehorende voorzieningen, maar ook het ontwikkelen, delen en koppelen van kennis van kwalitatief hoogwaardige fietsroutes. Om de kennis die we ontwikkelen te delen en hier het gesprek over aan te gaan, organiseren we 5x per jaar een kennissessie. Onder leiding van de provincie Gelderland en de Radboud Universiteit gaan we op 29 januari a.s. aan de slag met het thema ‘ Governance: regie en samenwerking rondom snelle fietsroutes’. In verschillende regio’s in Gelderland zijn de afgelopen jaren met succes snelle fietsroutes gerealiseerd, maar het tempo van de totstandkoming blijft meestal achter bij de ambities. De realisatie van deze routes blijkt vaak complex: het vergt afstemming tussen meerdere bestuurslagen, er is een groot aantal maatschappelijke stakeholders betrokken en het is een opgave die integraal benaderd moeten worden (niet alleen verkeerskundig, maar ook thema’s als gezondheid, ruimtelijke kwaliteit en economie). Tijdens deze Kennissessie bespreken we mogelijke samenwerkingsstructuren tussen verschillende overheden en andere stakeholders én strategieën die in de praktijk toegepast kunnen worden. Deze strategieën komen vervolgens in een ‘spel’ aan bod.
     
    De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk, maar kent ivm met het Governance-spel een maximum van 30 deelnemers (incl. leden van het kernteam van Doel 3).
     

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Terug naar '2019'
Submenu openen

Kennissessie Governance: regie en samenwerking rondom snelle fietsroutes

Scroll naar boven