Gaat de fiets de stad redden?

Gaat de fiets de stad redden?

Organisator: SCF, FIETSCOMMUNITY & TOUR DE FORCE
Datum: 14-3-2019, 09:00 - 12:00
Locatie: ANNE, Veemarktplein 41, 3521 BD Utrecht
(tegenover de Jaarbeurshallen/ Kinepolis Bioscoop, op enkele minuten loopafstand van Utrecht CS)
tdf-logoDe grote en middelgrote steden gaan de komende jaren flink uitbreiden. Er zullen vele duizenden woningen bijgebouwd worden, hoofdzakelijk binnen bestaand stedelijk gebied. De extra uitdaging die zich hierbij aandient is: hoe kunnen deze steden bereikbaar en mobiel blijven op een duurzame manier? Om dit te realiseren zien we een belangrijke rol weggelegd voor de fiets.
 • Op donderdag 14 maart 2019 slaan Smart Cycling Futures (SCF), Fietscommunity en Tour de Force de handen ineen. We organiseren een ochtendbijeenkomst waarin stil wordt gestaan bij de vraag of en hoe de fiets de stad gaat redden, – of op zijn minst hieraan een bijdrage gaat leveren.

  Om ons op weg te helpen hebben we Daan Zandbelt, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, bereid gevonden een presentatie te verzorgen. Hij zal met ons zijn visie delen op de ruimtelijke inrichting van stad en regio, met hierin speciale aandacht voor de positie van de fiets.
  Voor de concrete verbinding met de praktijk zullen we in het tweede gedeelte van de bijeenkomst met vier steden – Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Zwolle – actief in gesprek gaan over hun toekomstige opgaven en over de manier waarop zij de fiets (willen) aanwenden om hun stedelijke (duurzaamheids-)ambities te bereiken en hoe fietsinnovaties daarbij kunnen helpen.

  OCHTEND (SCF, FIETSCOMMUNITY & TOUR DE FORCE)
  9.00 uur         Ontvangst     
  9.30 uur         Welkom
  9.40 uur         Panorama Nederland: toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland (Door Daan Zandbelt, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving)

  10.40 uur       Pauze

  11.00 uur       Werksessie: toekomstige stedelijke opgaven en de rol van fiets
  Vertegenwoordigers van Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Zwolle pitchen hun stedelijke ambities en gaan in discussie over hoe de fiets kan bijdragen aan het behalen van deze ambities.
  12.15 uur       Afsluiting ochtenddeel van de bijeenkomst

  12.30 uur       Lunch

  MIDDAG (alleen open voor SCF partners)

  13.30 uur       Welkom
  13.35 uur       Twee jaar academisch fietsonderzoek, en hoe nu verder?
  Beurtelings presenteren de SCF-onderzoekers hun onderzoeksresultaten tot nu toe. Aan de hand van dilemma’s wordt de SCF-praktijkpartners vervolgens gevraagd mee te denken over of en hoe de verworven inzichten verder door vertaald kunnen worden naar de beleidspraktijk.

  14.45 uur       Pauze

  15.00 uur       Vervolg ‘Twee jaar academisch fietsonderzoek, en hoe nu verder?’
  16.15 uur       Afsluiting bijeenkomst met aansluitend borrel

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Scroll naar boven