Ervaringen met snelle fietsroutes en aandacht voor fiets in verkiezingsprogramma’s

Ervaringen met snelle fietsroutes en aandacht voor fiets in verkiezingsprogramma’s

Organisator: Tour de Force
Datum: 26-3-2019, 13:00 - 14:30
Locatie: CROW-locatie Utrecht, Jaarbeursplein 22 (tegenover het NH-Hotel)
Binnen het thema ‘Kwaliteitsimpuls op drukke en kansrijke regionale fietsroutes’ (Doel 3) wordt gewerkt aan de aanleg van fietsroutes en bijbehorende voorzieningen, maar ook het ontwikkelen, delen en koppelen van kennis van kwalitatief hoogwaardige fietsroutes. Om de kennis die we ontwikkelen te delen en hier het gesprek over aan te gaan, organiseren we 5x per jaar een kennissessie.
 • Op dinsdag 26 maart a.s. worden we tijdens de kennissessie meegenomen door Jeanette van ’t Zelfde (ANWB) en Wim Bot (Fietsersbond). Het programma voor deze kennissessie ziet er als volgt uit:
   
  ANWB: Hoe beleeft de fietser snelle fietsroutes?
  Joris van Drooge van de ANWB heeft voor ‘De Kampioen’ onderzoek gedaan naar de beleving van snelle fietsroutes. Hoe fijn, veilig en comfortabel zijn deze fietsroutes bij dag en bij nacht? Joris schreef hierover een artikel, zijn ANWB-collega Jeanette van ’t Zelfde neemt ons mee in zijn ervaringen. Met elkaar gaan we in gesprek over de aspecten die uit zijn fietsritten naar voren gekomen zijn. Hoe kunnen we hier op inspelen, of bij de aanleg van nieuwe routes alert op zijn?
   
  Fietsersbond: Fiets in verkiezingsprogramma’s provincies
  De Fietsersbond heeft in aanloop naar de provinciale verkiezingen op 20 maart een analyse gedaan van de mate waarin fiets genoemd is in de provinciale verkiezingsprogramma’s. Wim Bot van de Fietsersbond deelt de Fiets-ambities van de verschillende partijen en provincies met ons. Hoe hoog leggen provincies de lat? Welke rol speelt de fiets? Waar ziet en legt men de koppeling met andere thema’s en beleidsterreinen? Wat staat ons (hopelijk) komende vier jaar te wachten?
   

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Terug naar '2019'
Submenu openen

Ervaringen met snelle fietsroutes en aandacht voor fiets in verkiezingsprogramma’s

Scroll naar boven