Doortrappen gaat voor (g)oud

Doortrappen gaat voor (g)oud

Organisator: Tour de Force
Datum: 12-2-2019, 11:00 - 14:00
Locatie: Theater De Nieuwe Regentes
Weimarstraat 63 i
2562 GR in Den Haag

 
Zaal open: 10:15

Gemeenten kunnen nu vol aan de slag met Doortrappen, samen met lokale netwerken en maatschappelijke organisaties. Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, is het programma dat zich richt op langer en veiliger fietsen van ouderen. Vanaf 12 februari staat het digitale platform klaar met tools, informatie en voor elke deelnemende gemeente een eigen pagina.

 • Doortrappen is één van de maatregelen in het nieuwe landelijke actieplan Verkeersveiligheid en tevens een van de prioriteiten in de Nationale Agenda Fiets van Tour de Force.

  U bent van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst op 12 februari a.s. in De Nieuwe Regentes in Den Haag. Op deze dag wordt het programma Doortrappen toegelicht en presenteren wij het platform, de diverse tools en communicatiemiddelen die beschikbaar zijn voor mensen en organisaties die mee willen doen met Doortrappen. Elkaar leren kennen en makkelijker weten te vinden is een belangrijk doel van deze bijeenkomst. Ook reikt minister Cora van Nieuwenhuizen op deze dag De Gouden Trapper uit aan de oudste fietser van Nederland.

  De Gouden Trapper
  Januari 2019 stond voor Doortrappen in het teken van de oproep: Wie is de oudste fietser van Nederland? Vele organisaties, websites en mensen op social media namen de oproep over en hielpen mee met het vinden van echte doortrappers. Op dinsdag 12 februari is de feestelijke uitreiking: de drie winnaars ontvangen uit de handen van minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen De Gouden, Zilveren en Bronzen Trappers.

  Programma:
  10.15 Ontvangst (met koffie en thee)
  11.00 Lancering digitale platform Doortrappen
  • Korte introductie over Doortrappen; waarmee kan jij morgen aan de slag in jouw provincie, regio, gemeente of bijvoorbeeld buurthuis om senioren te ondersteunen bij veiliger fietsen.
  12.00 De oudste fietser van Nederland
  • Minister Cora van Nieuwenhuizen (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) reikt de Gouden, Zilveren en Bronzen trappers uit.
  12.30 Lunch
  13.15 Doortrappen carrousel:
  • Aan de slag met de Doortrappentools en communicatiemiddelen, zoals de gesprekskaarten, de fietscheck voor de rijwielhandel of bijvoorbeeld de DoortrappenRadar waarmee je in een werksessie het lokale (sociale) netwerk rondom de ouderen in kaart brengt. Ook zijn adviseurs van Doortrappen en andere organisaties aanwezig om antwoord te geven op jouw vragen.
  14.00 Einde bijeenkomst

  Voor wie?
  Je bent al goed op weg met Doortrappen? Of je hebt er van gehoord en wil graag weten of het iets is voor jouw provincie of gemeente? Van harte welkom zijn alle betrokkenen bij Doortrappen en nieuwe nieuwsgierigen: medewerkers van gemeenten, provincies, vervoerregio’s, maatschappelijke organisaties. Alle professionals uit zowel het verkeer & vervoer als uit het sociaal domein zien wij graag op de 12e, en neem je collega’s mee!

Relevantie

Scroll naar boven