Tour de Force

Terugblik Kenniscafé - Praktijkstudie Bicycle Oriented Development (BOD)

 • Soort:Terugblik
Op 1 juni organiseerde CROW-Fietsberaad in het kader van Tour de Force een kenniscafé Praktijkstudie Bicycle Oriented Development (BOD). In deze terugblik vind je de presentaties en de opname van de bijeenkomst.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • Na de opening door Birgit Cannegieter (Ploegleider Tour de Force) lichtte Paul van de Coevering (BUAS) het concept en de systematiek van BOD toe. Nana Koolstra (APPM) vertelde daarna over de praktijkstudie die is uitgevoerd. Sven Reulen (StraTopo) gaf vervolgens samen met Paul van de Coevering een inzage in het verloop wanneer je met BOD aan de slag gaat: watvoor analyses worden er gedaan, welke data is nodig, enz. Het laatste half uur was er ruimte voor vragen en inbreng van de deelnemers. De sprekers gingen in gesprek met de deelnemers over de vervolgstappen, er werd vooruitgeblikt op een verdiepende studie in Almere en Den Bosch en er werd stilgestaan bij de handreiking.

  Handreiking BOD
  Om te testen in hoeverre het BOD-concept kan bijdragen aan het verbinden van de inhoud en de verschillende expertises heeft Tour de Force het initiatief genomen om een praktijkstudie uit te voeren. De handreiking is het tastbaar resultaat van acht deelstudies. In de BOD-handreiking is te lezen hoe overheden de BOD-systematiek kunnen toepassen om integraler en fietsinclusief te plannen. Doel van de ‘Handreiking BOD’ is om inzicht te geven in hoe overheden deze fietsinclusieve manier van stedelijke planning kunnen aanvliegen en welke data en disciplines hiervoor nodig zij. Tijdens het Tour de Force Kenniscafé op donderdag 1 juni zijn de praktijkstudie en uitkomsten toegelicht. Klik hier voor meer informatie en om de handreiking te downloaden.

  Onder de knop 'download' vind je de presentatie van de sprekers van dit kenniscafé in één pdf-bestand.

  Bekijk hier het kenniscafé terug:  Contact:
  fietsberaad@crow.nl

Relevantie

Scroll naar boven