Tour de Force

Tourleiding

In Nederland werken verschillende overheden aan een sterker fietsbeleid. De Tourleiding bestaat dan ook uit bestuurders namens die overheden: VNG, IPO, vervoerregio’s en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De bestuurders fungeren als schakel naar de eigen bestuurlijke achterban. Met elkaar zorgen zij dat de gewenste beslissingen kunnen worden genomen ter verbetering van de randvoorwaarden voor meer en veilig fietsgebruik.
                                                                                                                          
Peter Meij Peter Meij – Voorzitter Tourleiding, wethouder Ridderkerk
namens de Vervoerregio’s

“Er is nog veel werk te doen voor de fiets. We maken nieuwe fietsroutes voor forenzen en scholieren. In steden en dorpen willen we meer ruimte maken voor de fiets en meer stallingen bij bestemmingen en OV-knooppunten. Ook ligt er nog een grote opgave om fietspaden een flink stuk veiliger te maken. Genoeg te doen!" 


Petrouschka Werther – Directeur duurzame mobiliteit bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
"Als je ergens naartoe kunt fietsen is dat mijn favoriete optie. Mooi om er met elkaar aan te werken om dat voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken".
 
Henk Brink André van Schie – Gedeputeerde Mobiliteit, Economie en Digitalisering namens de provincie Utrecht  
Nederland is hét fietsland bij uitstek. En bij veel van de grote maatschappelijke opgaven komt de fiets terug als een van de oplossingen. Samenwerking om te komen tot gerichte investeringen in de Schaalsprong Fiets is dan ook even logisch als nodig.

Henk Brink

Hans Buijtelaar  Wethouder gemeente Wijk bij Duurstede
“Binnen het vakgebied mobiliteit wordt de fiets erkend als duurzaam alternatief voor de auto die in groeiende steden voor verkeersdruk zorgt en daarmee bereikbaarheid en leefbaarheid aantast. Maar behalve die beroepsmatige voordelen, is fietsen ook gewoon leuk, ontspannend en goed voor je lijf. Je ziet alles en komt overal. Op regen kun je je kleden en als er tegenwind is, trap je gewoon wat harder.”
Scroll naar boven