Tour de Force

Tourleiding

De kracht van de Tour de Force is dat het dé Agenda Fiets van de gezamenlijke overheden in Nederland is. De Tourleiding bestaat dan ook uit bestuurders namens die overheden: VNG/F10, IPO, vervoerregio’s en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Elke bestuurder fungeert als schakel naar de bestuurlijke tafel van een van deze organisaties. Samen zorgen ze ervoor dat aanbevelingen vanuit de doelstellingen daar besproken worden, zodat er beslissingen genomen kunnen worden ter verbetering van de randvoorwaarden voor meer en veilig fietsgebruik.
 
Peter Meij Peter Meij – Voorzitter Tourleiding, wethouder Ridderkerk namens de Vervoerregio’s
“Er is nog veel werk te doen voor de fiets. We maken nieuwe fietsroutes voor forenzen en scholieren. In steden en dorpen willen we meer ruimte maken voor de fiets en meer stallingen bij bestemmingen en OV-knooppunten. Ook ligt er nog een grote opgave om fietspaden een flink stuk veiliger te maken. Genoeg te doen!"                                                                                                                          
Petrouschka Werther – Directeur duurzame mobiliteit bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
"Als je ergens naartoe kunt fietsen is dat mijn favoriete optie. Mooi om er met elkaar aan te werken om dat voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken".
 
Henk Brink Henk Brink – Gedeputeerde Drenthe namens IPO  
“De fiets is een belangrijk vervoermiddel in de stad en op het platteland. Fietsen is vooral leuk en  gezond en de fiets is het meest duurzame vervoermiddel. Het is belangrijk dat we samen letterlijk en figuurlijk meer ruimte geven aan de fiets.”
Hans Buijtelaar - Wethouder van o.a. verkeer & parkeren, duurzame mobiliteit en gebiedsontwikkeling & projecten in Wijk bij Duurstede
“Binnen het vakgebied mobiliteit wordt de fiets erkend als duurzaam alternatief voor de auto die in groeiende steden voor verkeersdruk zorgt en daarmee bereikbaarheid en leefbaarheid aantast.
Maar behalve die beroepsmatige voordelen, is fietsen ook gewoon leuk, ontspannend en goed voor je lijf. Je ziet alles en komt overal. Op regen kun je je kleden en als er tegenwind is, trap je gewoon wat harder.”
Scroll naar boven