Tour de Force

Terugblik Kenniscafé - Fietsparkeertellingen bij stations

 • Soort:Terugblik
Woensdag 12 april organiseerde Tour de Force een kenniscafé Fietsparkeertellingen bij stations. In deze terugblik vind je de presentaties en de opname van de bijeenkomst.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • Onder leiding van Rick Lindeman (wegkapitein Fietsdata Tour de Force) kwamen verschillende experts op het gebied van fietstellingen aan het woord. Een grote werkgroep fietsdata was fysiek aanwezig bij het kenniscafé.

  Na de inleiding door Rick vertelde Wouter van Minderhout (ProRail) over ProRail fietstellingen in het algemeen. Otto van Boggelen (CROW-Fietsberaad) vertelde over de eerste toepassingen van de datastandaard en het dataplatform Fietsparkeertellingen. Vervolgens bespraken Benoit Tijssen (Groenlicht) en Jacob de Vries (Trajan) hoe de datastandaard toegepast wordt in de praktijk en de vertaling naar de analysetools. Esmee Bos ((CQM) en Monique van den Broek (CQM) bespraken hoe we van tellingen naar prognose gaan. Tot slot was er ruimte voor vragen van de deelnemers.

  Een toelichting op de datastandaard fietsparkeertellingen vind je hier: https://www.fietsberaad.nl/Kennisbank/Datastandaard-fietsparkeren
   
  We verwachten dat het Dataplatform Fietsparkeertellingen medio juni online gaat. Via het platform kunnen dan ook de tellingen opgevraagd worden die ProRail in het najaar van 2022 heeft laten uitvoeren in alle stationsgebieden.

  Onder de knop 'download' vind je de presentaties van de sprekers in één pdf-bestand.

  Bekijk hier het kenniscafé terug:

  Contactgegevens:
  fietsberaad@crow.nl

Relevantie

Scroll naar boven