Tour de Force

Terugblik - Kenniscafé Campagne fietsstimulering Update

  • Soort:Terugblik
  • Datum:27-03-2024
Op 19 maart organiseerde CROW in samenwerking met het ministerie van IenW en Tour de Force een kenniscafé Campagne Fietsstimulering. Tijdens dit kenniscafé werd je bijgepraat over de campagne. Hoe kijken we terug op het afgelopen jaar, wat waren de resultaten en wat zijn de plannen voor dit jaar?

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • Dit kenniscafé is niet opgenomen. Onder de knop 'downloaden' vind je de presentatie van het kenniscafé.

    Na de opening door Roel Lenoir (Tour de Force) besprak Jaco Pieper (ministerie van IenW) de tussentijdse resultaten van de landelijke campagne 'Kort ritje, da's zo gefietst'. IenW is vorig jaar met deze campagne gestart. In de zomer en winter van 2023 is een effectonderzoek gedaan naar hoe de campagne ontvangen is en wat de opbrengst is. In de presentatie zie je de resultaten van het effectonderzoek naar de campagne.

    Vervolgens besprak Jaco de campagnedoelstellingen en de aanpak voor komend jaar. Komend jaar wordt ingezet om de campagne dichterbij te brengen, de campagnes worden lokaal ingezet en op maat gemaakt. Zo kunnen steden, regio's, maar ook bijvoorbeeld sportverenigingen er lokaal mee aan de slag en de campagne aanpassen aan hun doelgroep, wat de herkenbaarheid vergroot.

    Tot slot lichtte Jaco de toolkit toe die gebruikt kan worden om met de campagne aan de slag te gaan. Mocht je hulp willen bij het gebruik van de toolkit en/of het inzetten van de campagne, dan kun je contact opnemen met Jaco Pieper via jaco.pieper@minienw.nl.

Relevantie

Scroll naar boven