Tour de Force

Vrijwilligers controleren LF-routes en verzamelen voorbeelden goede fietspaden

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:27-05-2024
De komende weken gaan vrijwilligers van het Fietsplatform weer op pad voor de jaarlijkse LF-routecontrole, ook wel de ‘schouw’ genoemd.

 • De komende weken gaan vrijwilligers van het Fietsplatform weer op pad voor de jaarlijkse LF-routecontrole, ook wel de ‘schouw’ genoemd. Waar nodig en mogelijk zorgen ze ervoor dat de borden goed zichtbaar en leesbaar zijn. Borden die ontbreken of het slachtoffer zijn van vandalisme worden via meldpuntroutes.nl gemeld en komen direct bij de verantwoordelijke beheerder terecht. Dit geldt ook voor situaties waar het wegknippen van begroeien of schoonmaken van borden niet veilig kan. En dat is soms best even poetsen maar geeft veel voldoening.
   

  Voorbeelden goede fietspaden
  Dit jaar stuurt het Fietsplatform haar vrijwilligers met een extra opdracht op pad: het verzamelen van goede fietspaden op LF-routes. Dit doen ze in samenwerking met CROW-fietsberaad. Er wordt bewust geen kader meegegeven om zo een goed beeld te krijgen van wat de fietser als een goed fietspad beschouwt. De eerste voorbeeldfoto’s komen al binnen.

  “Een fantastisch fietspad aan de voet van de Spijkenisserbrug, nieuw aangelegd. Bankjes, drinkwater en fietsbeugels.”

Relevantie

Scroll naar boven