Tour de Force

Vier provincies scoren het hoogst in de Kwaliteitsmonitor recreatief fietsen

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:22-06-2022
In een Kwaliteitsmonitor beloont het Fietsplatform provincies met een aantal sterren. Friesland, Drenthe, Zeeland en Noord-Brabant scoren dit jaar met 4½ ster het hoogst.

 • De Kwaliteitsmonitor is vernieuwd en richt zich niet meer alleen op de fietsroutenetwerken maar ook naar recreatieve fietsmogelijkheden in het algemeen. Het onderzoek zoomt nadrukkelijker in op de infrastructuur en ontsluiting van het routeaanbod. En naar keuzes die zijn gemaakt om veilig en aantrekkelijk te kunnen fietsen.

  Ook het waardeoordeel van de fietser weegt zwaarder mee. Recente resultaten van het ANWB publieksonderzoek recreatief fietsen vormen hiervoor belangrijke input. Dit is aangevuld met publieksonderzoek naar de waardering van de routenetwerken. Data van de Fietsersbond geeft input over de kwaliteit van de infrastructuur.

  Friesland, Drenthe, Zeeland en Noord-Brabant gaan met 4½ ster aan kop. Gevolgd door Groningen, Utrecht en Limburg met 4 sterren. Flevoland ontvangt 3½ ster. Winst is er vooral te behalen in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland, met respectievelijk 3 en 2½ ster, al zijn er grote regionale verschillen.

  Het Fietsplatform, het landelijke kennis- en coördinatiepunt voor het recreatieve fietsen, voert de Kwaliteitsmonitor uit sinds 2012. Dit jaar zijn tien provincies beoordeeld op basis van vier categorieën. Overijssel en Gelderland hebben niet deelgenomen.
  kwaliteitmonitor.JPG

Relevantie

Scroll naar boven