Tour de Force

Maak kans op de Tour de Force innovatie prijs ter waarde van € 10.000

 • Soort:Nieuws Tour de Force
 • Datum:15-05-2020
Heb jij een prikkelende, vernieuwende, overtuigende en uitvoerbare fietsinnovatie? Deel deze dan en maak kans op de Tour de Force Innovatieprijs!

 • De Tour de Force streeft naar vernieuwing, doorontwikkeling en kennisdeling om het fietsen in Nederland te bevorderen. De innovatieprijs draagt daar aan bij  door uitvoerbare innovaties op fietsgebied in de spotlights te zetten.

  In 2017 had de gemeente Amsterdam de primeur met de inmiddels befaamde 'frietzak en banaan'. In 2018 werd de fietsvlonders van de gemeente Rotterdam de winnaar en in 2019 stond Joep Tiernego juichend op het podium. Zijn idee is er op gericht om kinderen van de fiets te laten houden. We zijn erg benieuwd welke innovaties in 2020 jullie aandragen om in aanmerking laten komen voor de Innovatieprijs .

  Je kunt jouw fietsinnovatie indienen via:

  www.nationaalfietscongres.nl/tourdeforce

  Deelname criteria

  • Deelname aan de innovatieprijs staat open voor iedereen met een innovatie idee dat het fietsen in Nederland stimuleert.
  • Jouw inzending moet gericht zijn op één van de vijf thema’s van de Tour de Force:
   A. Fiets in de stad
   B. Fiets in de keten
   C. Een hoogwaardig fietsnetwerk
   D. Stimuleren van fietsgebruik en fietsinitiatieven
   E. Draagvlak voor en kennis over fiets
  • Jouw innovatie moet op korte termijn uitvoerbaar en realiseerbaar zijn.
  • Jouw inzending kan je toelichten op maximaal 2 pagina’s A4, inclusief beeldmateriaal.
   Let daarbij op het volgende:
   - - Geef jouw innovatie een heldere en pakkende titel
   - Omschrijf helder het doel, de aanpak en het verwachte resultaat
   - Geef informatie over de betrokken partij(en), de planning en de kostenVermeldt in het document je naam, organisatie, telefoon en emailadres

  Beoordeling
  Een deskundige jury onder leiding van Tour de Force voorzitter Henk Brink, maakt een voorselectie van de drie beste inzendingen.

  De winnaar wordt gekozen door de aanwezige deelnemers op het Nationaal Fietscongres op 3 september. De innovatieprijs bestaat uit een cheque van €10.000 om  de innovatie een stap verder te brengen in de praktijk. Om de innovaties op het congres toe te lichten wordt een promotievideo getoond.*
   
  Belangrijke data
  30 juni - Sluiting inzendtermijn
  30 juli - Bekendmaking drie genomineerden. U ontvangt de uitslag per mail. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  Eind augustus - Een film ploeg komt langs op locatie om een video op te nemen van de drie genomineerden. De video wordt getoond op het NationaalFietscongres om de bezoekers vervolgens te laten stemmen.
  3 september - Bekendmaking winnaar Tour de Force Innovatieprijs (op het Nationaal Fietscongres)

Relevantie

Scroll naar boven