Tour de Force

Interview met een ploegleider: Roel Lenoir

 • Soort:Nieuws Tour de Force
 • Datum:29-04-2021
Tour de Force heeft er een nieuwe ploegleider bij! Voor het thema 'Stimuleren van fietsgebruik en fietsinitiatieven', neemt Roel Lenoir het stokje over van Hugo van der Steenhoven. Om de gelegenheid te vieren, hebben we een leuk interview gehouden ter kennismaking!

 • Wat ga je doen bij Tour de Force?
  Als Ploegleider Fietsstimulering ga ik me voornamelijk bezighouden met het stimuleren van fietsgebruik en fietsinitiatieven. Fietsinfrastructuur is natuurlijk belangrijk, maar we weten dat gedragsmaatregelen ook nodig zijn om meer mensen op de fiets te krijgen. Of het nu gaat om een ritje school, de sportclub, een winkel of het werk. We moeten mensen erop blijven wijzen dat deze bestemmingen meestal ook met de fiets te bereiken zijn. En ook aanmoedigen om dat te doen!

  Weet je al hoe je dat gaat doen?
  Nog niet precies. Ik moet mijn aanpak natuurlijk nog afstemmen met mijn nieuwe collega’s bij Tour de Force. De komende periode staat dan ook in het teken van kennismaken met alle betrokken partijen!
  Wat ik wel weet is dat een van mijn speerpunten fietsen naar het werk zal zijn. Daar is nog heel veel te bereiken. Bijvoorbeeld omdat werkgevers niet weten hoe ze fietsen naar het werk kunnen stimuleren, hoe ze fietsbeleid onderdeel maken van hun mobiliteitsbeleid, of niet weten wat er fiscaal allemaal mogelijk is. Ik zet graag mijn kennis en ervaring op dit gebied graag in.

  Wat zijn je hobby’s? Fietsen zeker?
  Tja.

  Heb je nog ander hobby’s naast fietsen?
  Mijn zoon rijdt op een singlespeed Cinelli. Een Italiaanse racefiets zonder versnellingen, eigenlijk bedoeld om mee te racen op wielerbanen. Hij gebruikt die fiets zo intensief dat er iedere maand wel iets aan gerepareerd of vervangen moet worden. Dat doe ik graag. Vorige week heb ik het vrijwiel vervangen. Dat is het tandwiel op het achterwiel dat zo lekker kan tikken als je je pedalen stilhoudt. Het loskrijgen van dat tandwiel, het vinden van exact dezelfde nieuwe, het bevestigen, afstellen en dat dat allemaal lukt. Dan loop ik twee dagen met een big smile op mijn gezicht.

Relevantie

Scroll naar boven