Tour de Force

Geslaagd Kenniscafé Fietsparkeren in Binnensteden

 • Soort:Nieuws Tour de Force
 • Datum:15-05-2020
Op 23 april jl. organiseerden we vanuit het thema Fiets in de Stad een digitaal Kenniscafé (webinar) over Fietsparkeren in historische binnensteden.

 • Adviesbureau Decisio deed onderzoek naar de tekorten, verschijningsvormen, kosten en scenario’s voor financiering. De aanwezige gemeenten, adviseurs en andere direct betrokkenen gingenmet elkaar in gesprek over kansrijke oplossingsrichtingen/scenario’s voor het oplossen van tekorten en het financieren van nieuwe fietsparkeerplekken.

   

  Handhaven

  Eén van de conclusies was dat er sneller gehandhaafd moet worden op fietsen die er lang staan en niet meer in gebruik zijn. Een termijn van 28 dagen (zoals nu in veel gevallen gehanteerd wordt) is te lang. Door weesfietsen sneller te verwijderen ontstaat nieuwe ruimte.

   

  Inzicht in doelgroep

  Maar daarmee is het probleem natuurlijk nog niet opgelost. Inzicht in doelgroepen fietsparkeerders is ook van belang. Gekoppeld aan gebieden in centra kan hiermee gestuurd worden op piekmomenten en inzicht verkregen worden in de ‘baathebbers’ die gebruik maken van stallingen. In Fietsberaad publicatie 33 is deze doelgroepenaanpak terug te lezen. 

   

  Vervolg

  Binnenkort wordt het onderzoek van Decisio gepubliceerd. De presentatie en een kort verslag van dit Kenniscafé zijn terug te vinden via de website van Fietsberaad.

   

  Snel naar

Relevantie

Scroll naar boven