Tour de Force

Enquête over beleving toekomstige doorfietsroutes Utrecht

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:23-05-2023
De provincie Utrecht is een onderzoek begonnen naar de beleving van vijf toekomstige doorfietsroutes in de regio. Dit doet de provincie met een enquête die online en langs de fietspaden die onderdeel uitmaken van de route wordt verspreid.

 • Doorfietsroutes maken het mogelijk om vlot, veilig en comfortabel over lange afstanden naar werk of school te fietsen. De provincie Utrecht wil in totaal negen doorfietsroutes gaan aanleggen door bestaande fietspaden te verbeteren, met elkaar te verbinden en te voorzien van herkenbare belijning, bewegwijzering en verlichting. Ook moeten fietsers op deze routes vaker voorrang krijgen en zo weinig mogelijk obstakels tegenkomen.  
   
  De enquête wordt uitgevoerd door Goudappel Coffeng en is bedoeld om te peilen hoe de beleving langs deze fietsroutes nu is en wat er nog mee te nemen is in het definitief ontwerp. De vragen gaan over vijf van de toekomstige doorfietsroutes: Amersfoort en Hilversum, Utrecht en Hilversum, Houten en Lage Weide, Houten Castellum en Utrecht Science Park en Utrecht Science Park en Veenendaal. Over de andere vier routes is reeds een enquête gehouden. Als de doorfietsroutes klaar zijn volgt er opnieuw een enquête om het verschil te meten.
   
  Op 23, 25 en 27 mei deelt men flyers uit langs de toekomstige doorfietsroutes om fietsers uit te nodigen de enquête in te vullen die ook online wordt verspreid. Meedoen kan tot 18 juni via deze link.
   

Relevantie

Scroll naar boven