Tour de Force

Doorfietsroutes geopend in Utrecht, Limburg en Drenthe

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:24-05-2024
Op donderdag 16 mei, de landelijke Fiets naar je Werk dag, zijn er op diverse plaatsen in het land nieuwe doorfietsroutes of delen daarvan geopend. Eerder al opende een deel van de doorfietsroute Utrecht-IJsselstein. Een kort overzicht.

 • Amersfoort-Bunschoten
  Op donderdag 16 mei is de doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten, ofwel F199, officieel geopend. Het is de eerste van de negen nieuwe doorfietsroutes van de provincie Utrecht die voltooid is. De route is 9 kilometer lang en loopt voor het grootste deel langs de provinciale weg N199. Scholieren en werknemers op de bedrijventerreinen in beide plaatsen profiteren van extra ruimte en veiligheid op hun fietsroute. Ook recreatief is de route van belang, deze verbindt het historische centrum van Amersfoort met de botterhaven in Bunschoten. Op zaterdag 25 mei en 1 juni tussen 11.00 en 15.00 kunnen fietsers op ontdekkingstocht op de F199.


  Foto: Provincie Utrecht
   
  Utrecht-IJsselstein
  Op 26 april is het eerste deel van de doorfietsroute Utrecht-IJsselstein geopend, een traject van 3 kilometer in IJsselstein. Bestaande fietspaden zijn verbreed, lokaal door de rijbaan voor gemotoriseerd verkeer te versmallen, en diverse kruispunten zijn verkeersveiliger gemaakt voor fietsers. Voor werknemers op het bedrijventerrein Over Oudland is de fietsafstand naar hun werk 400 meter korter geworden. Ook treffen ze minder verkeerslichten op hun route.
  In totaal is de geplande doorfietsroute Utrecht-IJsselstein 12 kilometer lang. Binnenkort starten Utrecht en Nieuwegein met de werkzaamheden aan de route.
   
  Belfeld-Reuver
  In Limburg is op de Fiets naar je Werk dag het nieuwe fietspad tussen Belfeld en Reuver geopend. Deze maakt deel uit van de provinciale doorfietsroute Venlo-Roermond-Sittard. Het fietspad loopt langs de doorgaande weg tussen beide dorpen en de Maas en is voorzien van openbare verlichting. Het is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de gemeente Venlo, gemeente Beesel en de provincie Limburg die ook een financiële bijdrage leverde.
   
  Assen-Groningen
  In Assen opende men het Assense deel van de doorfietsroute Assen-Groningen. Hiermee is nu 15 kilometer van de in totaal 27 kilometer lange route gereed. Er is een tijdelijke route voor het resterende deel aangegeven voor wie nu al gebruik wil maken van deze fietsverbinding. Op de e-fiets is het straks 1 uur fietsen tussen de beide provinciehoofdsteden, op de speedpedelec drie kwartier. De route volgt het Noord-Willemskanaal en sluit aan op het recreatieve fietsnetwerk langs het Nationaal Park Drentsche Aa.
   
   
  Bronnen: gemeente IJsselstein, gemeente Amersfoort, provincie Utrecht, provincie Limburg, provincie Drenthe.
   

Relevantie

Scroll naar boven