Tour de Force

Donderdag 25 mei: Fiets naar je Werk Dag

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:22-05-2023
Met droog weer en niet al te veel wind zien de weersvooruitzichten voor de Fiets naar je Werk Dag op donderdag 25 er goed uit. De dag is in het leven geroepen door NFP Groep met als doel zoveel mogelijk mensen te stimuleren naar hun werk te fietsen.

 • Deelnemers aan de Fiets naar je Werk Dag kunnen zich aanmelden op de website en maken daarmee kans op een e-fiets. Werk je thuis, dan telt een rondje fietsen op die dag ook. Voor werknemers is er een communicatiepakket beschikbaar om werknemers te stimuleren deze dag op de fiets naar het werk te komen. De Fiets naar je Werk Dag is een initiatief van NFP Groep, een organisatie die fietsen naar het werk stimuleert door werkgevers te informeren over fiscale regelingen. Het initiatief wordt gesteund door zo’n 4000 bedrijven, zorginstellingen, overheden en andere organisaties.
   
  Diverse fietsorganisaties haken in op de Fiets naar je Werk Dag. Ons Brabant Fietst biedt een toolkit aan voor werkgevers, met teksten voor interne communicatie, banners en ideeën voor extra uitdagingen, zoals een loterij, een beloning voor mensen die met zijn tweeën fietsen en een bingokaart met bezienswaardigheden in de omgeving.
  Gazelle stimuleert met vijf redenen waarom het een goed idee is om naar je werk te fietsen: het is een gratis workout, het is goedkoop, goed voor je hoofd en voor het milieu en het geeft je vrijheid. In de aanloop naar de Fiets naar je Werk Dag organiseerde de fietsfabrikant op social media een zoektocht naar de meest fanatieke fietser, degene die de meeste kilometers, door weer en wind, naar zijn of haar werk fietst. De winnaar ontving een e-fiets.
  Buzaglo, importeur van fietsonderdelen, organiseert een fotowedstrijd voor werknemers van ondernemingen in de fietsbranche. De werkgevers kunnen zich tot dinsdag 23 mei 12.00 voor deze actie aanmelden.
   
   

Relevantie

Scroll naar boven