Tour de Force

Pilot: Ieder kind een fiets!

  • Soort:Factsheets & Infographics
  • Uitgever:Tour de Force
  • Datum:14-09-2021
Onder de vlag Veilig fietsen naar school hebben de Tour de Force en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat - samen met de F10 gemeenten en maatschappelijke organisaties - zes verschillende pilots opgezet en uitgevoerd. In totaal hebben 15 gemeenten hieraan meegedaan. Ecorys heeft de belangrijkste resultaten en leerervaringen uit de pilot 'Ieder Kind een Fiets' in deze factsheet samengevat.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • Fietsen is meedoen

    Een fiets is meer dan een vervoermiddel. Voor kinderen in de leeftijd tussen 8 en 18 jaar is fietsen een manier om mee te doen en in vrijheid de wereld te ontdekken. Helaas is de aanschaf van een veilige fiets voor veel kinderen in achterstandswijken een te dure, onmogelijke uitgave. De laatste jaren neemt het aantal leerlingen op lagere scholen dat geen fiets heeft toe. Veilig leren fietsen is zo voor veel kinderen niet weggelegd en deelname aan het Verkeersexamen wordt bemoeilijkt. Lees meer hierover in de factsheet Verkeersexamen.

    Gelukkig kennen we in Nederland maatschappelijke organisaties - zoals Stichting Leergeld – die zich hard maken om kinderen uit gezinnen met minimale inkomens te ondersteunen, bijvoorbeeld door het regelen van een fiets. Dit onder het motto Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.

Relevantie

Scroll naar boven