Tour de Force

Onderzoek bevestigingsmogelijkheden RFID-chiphouder aan fietsen

  • Soort:Onderzoeksrapporten
  • Auteur:Ronald Simmelink
  • Uitgever:CROW-Fietsberaad
  • Datum:23-05-2018
De technologieploeg van Tour de Force 2020 heeft zich in 2016 en 2017 verdiept in de randvoorwaarden voor marktpartijen en overheden om nieuwe technologieën optimaal te kunnen benutten op fietsen. Het voorzien van fietsen met RFID-chips is één van de oplossingsrichtingen.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • De RFID-chips kunnen ingezet worden om fietsen te identificeren voor tal van toepassingen, zoals toegangscontrole bij stallingen, opsporen gestolen fietsen, handhaving fietsen in openbare ruimte en aanmelden van fietsen bij i-VRI’s.

    Uit de werkzaamheden van de technologieploeg bleek dat de bevestiging van de chip aan de fiets een beperkende factor is voor de toepassing van RFID-chips op fietsen. Daarom heeft Ronald Simmelink in opdracht van de technologieploeg een verkenning gedaan die zich richt op het in beeld brengen van de bevestigings-mogelijkheden van RFID-tags aan de fiets. In deze verkenning zijn alleen de RFID-tags bekeken welke in de markt verkrijgbaar zijn. Gezocht is naar een eenvoudige bevestiging van de RFID-chiphouder welke toepasbaar is op de meest voorkomende fietsframes en bescherming biedt tegen fraude, weersinvloeden en gebruiksinvloeden. Daarbij is ook gekeken of de plaatsing van de RFID-chiphouder esthetisch past bij de moderne fiets.

Relevantie

Scroll naar boven