Tour de Force

Inventarisatie Technologieploeg - Technologie voor de fiets

 • Soort:Onderzoeksrapporten
 • Uitgever:Advier
 • Datum:11-03-2016
 • Startdatum:11-3-2016 00:00:00
Advier is in het kader van Tour de Force gevraagd om een verkennend onderzoek uit te voeren om de ontwikkelingen rondom de fiets en specifiek detectietechnologieën in beeld te brengen.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • Drukte op stations en binnensteden

  Het fietsgebruik in Nederland is ongekend hoog. Ruim een kwart van de dagelijkse verplaatsingen gaat per fiets. De fiets heeft een enorme positieve bijdrage aan onder meer gezondheid, bereikbaarheid en luchtkwaliteit. Echter heeft het hoge aandeel van de fiets (26% van het totaal aantal verplaatsingen in Nederland) ook een keerzijde. Het grote aantal fietsen en het gebruik hiervan brengt o.a. meer druk op de ruimtelijke inrichting van stations en binnensteden. Om de positie van Nederland op het gebied van “de fiets” niet in gevaar te brengen is het van essentieel belang om onze voorsprong te behouden of zelfs te versterken. Vanuit deze gedachte is het initiatief van Tour de Force ontstaan.
   

  Technologie voor de fiets

  Advier is door de technologieploeg gevraagd om een verkennend onderzoek uit te voeren om de ontwikkelingen rondom de fiets en specifiek detectietechnologieën in beeld te brengen. Het onderzoek heeft zich gericht op:
  1. Inventarisatie van de kansen van detectie- en internettechnologie voor ‘de fiets’.
  2. Inventarisatie van huidig toegepaste detectie-technologieën door bedrijven en overheden
  3. Inventarisatie van de huidige (openbare) webbased infrastructuur over fietsen en eventueel fietseigenaren.

Relevantie

Scroll naar boven