Tour de Force

Fietsen maakt gezonder!

  • Soort:Brochures & Flyers
  • Auteur:Tour de Force
  • Uitgever:Tour de Force
  • Datum:08-05-2017
In deze leaflet van de Gezondheids- en Participatieploeg staat een kort overzicht van de mogelijkheden die GGD's en andere betrokkenen hebben om de fiets in te zetten bij gezondheidsbevorderende projecten.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • Meer mensen vaker op de fiets helpt het realiseren van uiteenlopende doelen, op onder andere de gebieden milieu, economie, bereikbaarheid, kwaliteit openbare ruimte en publieke en persoonlijk gezondheid. Zo vermindert de routine van dagelijks te fietsen bijvoorbeeld de gezondheidsrisico’s die samenhangen met ernstig overgewicht. En vanwege de betere bereikbaarheid van voorzieningen, activiteiten en het sociale netwerk, is fietsen een middel in de strijd tegen vereenzaming.

    Hier valt nog flinke winst te halen. Ook al is Nederland een fietsland, er fietsen nog heel veel mensen in ons land niet. Zo zijn er wijken waar kinderen en volwassenen niet over een fiets beschikken of die weinig gebruiken. Daarom spannen GGD’s, welzijnsorganisaties en gemeenten zich in om fietsgebruik onder verschillende doelgroepen die kampen met bewegingsof mobiliteitsarmoede te stimuleren. Dit informatieblad met voorbeelden en tips is bedoeld om gemeenten en GGD’s hierbij te inspireren en ondersteunen.

Relevantie

Scroll naar boven